Uwarzone przez Browar Pinta, Wieprz. Kod kreskowy: 59082528643551).
Catarina sour. Pasteryzowne, niefiltrowane.
Zawiera słód jęczmienny i słód pszeniczny. Dodatkowo producent informuje, że dodano 20% przecieru marakui i bakterie kwasu mlekowego.
Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstrakt 12,0° Plato. Warka do 07.01.2022r.
Barwa złota, silnie zamglona.
Piana barwy kości słoniowej, bardzo gęsta. Redukuje się do porwanego kocyka i ringu. Na szkle zostawia niewielką ilość plamek.
Nasycenie średnie.
Zapach owocu marakui; słodko-kwaśny i orzeźwiający.
Smak zgodny z nazwą. Piwo jest bardzo kwaśne owocowością. Goryczka minimalna podobnie jak słodycz.
To całkiem ciekawe piwko. Bardzo orzeźwiające i przyjemne. Świetne na rozbudzenie, a i gasi pragnienie całkiem miło.
7 punktów.
Opinia: Capricorn
13/08/2021