Wyprodukowane przez Browar Sady Sp. z o.o. Sp. k. dla Browar Moczybroda. Kod kreskowy: 59046738009651).
Hazy Session IPA. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiele Citra i Amarillo, drożdże S33.
Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstraktu: 12% wag. Warka do: 15.09.2024.
Barwa złocista, mętnawa (ciut z słabo, jak na styl).
Piana biała, obfita i stosunkowo gęsta o różnej wielkości pęcherzykach. Opadła do grubej warstewki. Firankowo osiadła na szkle.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach owoców tropikalnych i cytrusowych. Słody i biszkopty, nutka kwiatowa i ziółka.
W smaku dominują chmiele. Cytrusowy kwasek z limonką, grejpfrutem i mandarynką. Owoce tropikalne z ananasem i melonem. Słodowa baza z biszkoptami oraz gładkość płatków. Bardzo przyjemna w odbiorze, a zarazem intensywna goryczka z wyraźnymi ziółkami. Rewelacyjne, sesyjne piwo do powolnego sączenia.
9 punktów.
Opinia: Sten
13/02/2024