Klosterbier-Vertiebs GmbH, Scheyern, Niemcy.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.
Zawartość alkoholu: 5,4% obj. Warka do: 04.11.2024.
Barwa złocista, klarowna.
Piana biała, obfita i stosunkowo gęsta o różnej wielkości pęcherzykach. Opadła do cienkiej, trwałej warstewki. Na szkle pozostawiła plamki różnej wielkości.
Nasycenie mniejsze od średniego.
Zapach słodu i pieczywa, nutka kwiatowa i śladowe ziółka. W tle odrobina metalu i gotowanych warzyw, szczęśliwie zjawisko to krótkotrwałe.
Smak słodkawy, słodowy z pieczywem i muśnięcie gotowanych warzyw. Całkiem sporo jabłkowego kwasku, przez który próbuje przebić się niewielka goryczka. Na podniebieniu utrzymuje się kwasek ze słodyczą. W sumie nie do końca w stylu, ale wypić można.
6 punktów.
Opinia: Sten
30/12/2023