Jagiełło - Magnus O Smaku Rumowym

Browar Jagiełło.

Skład: Piwo 99,90% (woda, słód jęczmienny, cukier, chmiel, E-3001), E-150c2) - barwnik), aromat 0,10%.

Zawartość alkoholu: 6,0%.

Barwa rubinowa, klarowna.

Piana ciemno kremowa, cienka. Dość szybko opada do porwanej warstwy. Część osadza się na ściance kufla.

Nasycenie minimalne.

Zapach rumowy, małe co nieco karmelu i owoców.

W smaku zbyt słodkie i sztuczne. Piwa w tym piwie to jak na lekarstwo. Goryczki trzeba się dość długo doszukiwać.

Ot taki napój alkoholowy. Można sobie darować.

4 punkty.

Opinia: Sten
17/12/2011

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
2)
Karmel amoniakalny, karmel klasy III – syntetyczny, brązowy barwnik spożywczy, otrzymywany w wyniku działania amoniaku na sacharozę.
encyklopedia/piwa/jagiello_magnus_o_smaku_rumowym.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)