Egger - Märzen

Browar Egger, Austria

0,5l, alk. 5,2%.

Spożywane w optymalnej temperaturze 8 st. C,

W 2012 roku otrzymało trzeci już złoty medal DLG Pramiert, brak jest polskich napisów.

Piana jest delikatna, szybko zanika.

Barwa słomkowa, raczej jasna. Słabo gazowane, w smaku wyczuwam chmiel, goryczka długo utrzymująca się w ustach, jednak nie jest ona zbyt intensywna. W smaku przyjemne piwo, może być codziennym, obiadowym, na każdą imprezę. Polecam.

W mojej subiektywnej ocenie to 7 punktów.

Opinia: Jarek
28/10/2012



Tym razem wersja puszkowa.
Privatbrauerei Fritz Egger GmbH, Austria.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, ekstrakt chmielowy.

Zawartość alkoholu: 5,0% obj.

Barwa ciemnosłomkowa, wpadająca w jasne złoto, klarowna.

Piana biała, średnio – obfita i stosunkowo gęsta. Opadła do cienkiej i rwącej się kołderki. Koronkowo oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach słodowy z niewielkim chmielem. Wyczuwa się też odrobiną alkoholu.

W smaku owocowy kwasek z umiarkowanym słodem i niespecjalnie intensywną goryczką o nieco chemicznym posmaczku, Na mój gust z piwem marcowym poza nazwą nie ma nic wspólnego.

Nie więcej jak 4 punkty.

Opinia: Sten
09/08/2016



Nowa etykieta.

Trochę słodu, trochę kwasku, goryczki brak.

Zwyczajny koncerniak.

6 punktów.

Opinia: Capricorn
29/08/2020
























Piwo już testowane.

Skład i parametry bez zmian. Kod kreskowy: 901518591). Warka do: 27.11.2024.

Barwa złocista, klarowna.

Piana biała, cienka o drobnych pęcherzykach. Opadła do opaski. Szkła nie oblepiła.

Doznania aromatyczno - smakowe bez mała identyczne z moim poprzednim testem. Na plus trzeba przyznać, że goryczka jest zdecydowanie lepsza w odbiorze, bo pozbawiona chemii.

Ocenę podniosę o pół punktu - 4,5.

Opinia: Sten
03/04/2024

1)
We cannot guarantee that this number is supported by GS1 for use in open global supply chains. GS1. Nie możemy zagwarantować, że numer ten będzie obsługiwany przez GS1 do użytku w otwartych globalnych łańcuchach dostaw. GS1.
encyklopedia/piwa/egger_maerzen.txt · ostatnio zmienione: 2024/04/03 21:40 (edycja zewnętrzna)