Edi - Piwo Miodowe Niepasteryzowane

Browar Edi, Edward Wilk, Nowa Wieś k/ Wschowy.

Piwo niespasteryzowane i niefiltrowane, dojrzewające w butelce.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie, naturalny miód gryczany.

Zawartość alkoholu: 5,6%.

Barwa brązowa, mętna.

Piana chyba biała. Udało mi się uzyskać porwaną minimalną warstewkę. Zniknęła zanim zabrałem się do testu.

Nasycenie nieco większe od minimalnego.

Zapach prawie żaden. W odległym tle odrobina miodu i z lekka zleżałego słodu.

Smak koszmarnie słodki i nie jest to słodycz miodowa. Odrobina słodu, jeszcze mniej goryczki i ponowny atak słodyczy, która skutecznie tłumi inne doznania. Po lekkim ogrzaniu się piwa miód i owszem się pojawia i chyba nawet naturalny. Moim zdecydowaniem trudno ów ulep wypić z jakąkolwiek przyjemnością.

Słabe 5 punktów.

Opinia: Sten
06/04/2014

encyklopedia/piwa/edi_piwo_miodowe_niepasteryzowane.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:25 (edycja zewnętrzna)