Żywiecki Browar Domowy Into the Wild.
Skład: woda, słód pilzneński, chmiel - Sybilla, Magnum, lunga; drożdże - Fermantis saflager S-23.
Zawartość alkoholu: 5,7%, ekstraktu: 13%, IBU-43, EBC-6.
Barwa złota z żółtymi odcieniami, mętna.
Piana biała, średnia. Opada dostojnie do cieniutkiej, trwałej warstwy, ładnie oblepiając szkło.
Nasycenie spore, choć nie przesadnie.
Zapach słodowy z odrobiną chmielu i owoców.
Smak prawie wytrawny. Dominuje wielce przyjemna chmielowa goryczka. Następnie przebija się słód, lekkie nutki owocowe i kwiatowe. Finisz ponownie goryczkowy, długotrwały i intensywny. Moim zdaniem rewelacyjne piwo, rzekłbym klasyka gatunku. Minusem jest to, że mam tylko jedną flaszkę…
10 punktów się należy.
Opinia: Sten
21/06/2013