Marmara Gold

Anadolu Efes Biracilik ve Malt San. A.S., Istambuł, Turcja.

Skład: woda, słód jęczmienny, dwutlenek węgla, chmiel.

Zawartość alkoholu: 4,1%.

Barwa ciemno – słomkowa, wpadająca w jasne złoto.

Piana biała, mizerna. Po kilku łykach nie pozostało po niej nawet wspomnienie.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach kukurydziano – słodowy.

Smak w sumie wodnisty. Nieco kwasku, tyleż słodu, ciut więcej kukurydzy. Goryczka symboliczna i krótkotrwała. Na podniebieniu utrzymuje się kwaskowy posmaczek. Piwo to klasyczny gasiciel pragnienia, akurat na upalne tureckie lato.

Słabe 6 punktów.

Opinia: Sten
04/09/2014

encyklopedia/piwa/marmara_gold.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:28 (edycja zewnętrzna)