Kamenitza Cold Edge

Kamienica A.D, Płowdiw, Bułgaria.

Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień piwowarski, chmiel.

Zawartość alkoholu: 4,4% obj., ekstraktu: 10,2°P.

Barwa ciemnosłomkowa wpadająca w jasne złoto.

Piana biała, umiarkowanie średnia i krótkotrwała. Zredukowała się do porwanej warstewki, w chwilę potem do opaski. Firankowo oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach niespecjalnie intensywny. słód i chmiel.

Smak przyjemnie goryczkowy z delikatnym kwaskiem, niespecjalnie intensywnym słodem i nutką owocową. Na finiszu powrót chmielowej goryczki. Piwo ze wszech miar poprawne i orzeźwiające.

Na 7 punktów zasłużyło.

Opinia: Sten
11/09/2015



Oraz druga flaszka z Bułgarii:

Też liczę, że Góral się wypowie, bo to piwko zostawiłem specjalnie dla Góralowej. Widać jej zasmakowało…

Opinia: Sten
29/09/2015

encyklopedia/piwa/kamenitza_cold_edge.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)