Jagiełło - o smaku cytrynowym

Browar Jagiełło.

Skład: Piwo 99,87% (woda, słód jęczmienny, cukier, chmiel, E-3001)) aromat naturalny: 0,13%.

Zawartość alkoholu: 5,3%.

Barwa jasno złocista.

Piana biała, przy nalewaniu nawet niczego sobie, jednak już po krótkiej chwili opada do cienkiej warstewki. Część osadza się na ściance kufla.

Nasycenie umiarkowane.

Zapach i owszem cytrynowy i trudno doszukać się czegoś ponadto.

W smaku przeważa sztuczna słodycz, goryczka bardziej pestkowa niż chmielowa i do tego wszystkiego jest po prostu mdłe. Smakowo kojarzy mi się z tonikiem z plastrem cytryny.

Nie polecam.

3 punkty

Opinia: Sten
18/12/2011

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/jagiello_o_smaku_cytrynowym.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)