Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.
encyklopedia:piwa:antybrowar_proca [2018/05/04 10:23] |
encyklopedia:piwa:antybrowar_proca [2019/11/14 12:52] (aktualna) |
||
---|---|---|---|
Linia 1: | Linia 1: | ||
+ | ====== Antybrowar - PROca ====== | ||
+ | Antybrowar, Łódź. | ||
+ | {{ :encyklopedia:piwa:a:antybrowar_proca.jpg?nolink|}} | ||
+ | |||
+ | Apricot Sour Ale. Piwo pasteryzowane. | ||
+ | |||
+ | Skład: woda; słód jęczmienny: Pale Ale, monachijski; słód pszeniczny jasny; słód karmelowy; morele; chmiel; drożdże. | ||
+ | |||
+ | Zawartość alkoholu: 5,0% obj., ekstraktu: 12,5% wag. | ||
+ | |||
+ | Barwa bursztynowa, mocno mętna. | ||
+ | |||
+ | Piana jasnokremowa, średnia. Opadła do porwanej opaski. Firankowo oblepiła szkło. | ||
+ | |||
+ | Nasycenie średnie. | ||
+ | |||
+ | Zapach moreli i w zasadzie nic więcej nie da się wywąchać. | ||
+ | |||
+ | Smak mocno kwaskowy z nieco mgławą morelą. Słód z niewielką dawką pieczywa z trudem przebija się przez kwasek. Goryczki brak. Piwo smakuje niczym sok owocowy z kwaśnych jabłek z dodatkiem moreli. Niby wypić można, ale to jednorazowa przygoda. | ||
+ | |||
+ | 6 punktów. | ||
+ | |||
+ | Opinia: Sten\\ | ||
+ | 16/10/2016 |