Różnice

Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.

Odnośnik do tego porównania

encyklopedia:piwa:antybrowar_proca [2018/05/04 10:23]
encyklopedia:piwa:antybrowar_proca [2019/11/14 12:52] (aktualna)
Linia 1: Linia 1:
 +====== Antybrowar - PROca ======
  
 +Antybrowar, Łódź.
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​antybrowar_proca.jpg?​nolink|}}
 +
 +Apricot Sour Ale. Piwo pasteryzowane.
 +
 +Skład: woda; słód jęczmienny:​ Pale Ale, monachijski;​ słód pszeniczny jasny; słód karmelowy; morele; chmiel; drożdże.
 +
 +Zawartość alkoholu: 5,0% obj., ekstraktu: 12,5% wag.
 +
 +Barwa bursztynowa,​ mocno mętna.
 +
 +Piana jasnokremowa,​ średnia. Opadła do porwanej opaski. Firankowo oblepiła szkło.
 +
 +Nasycenie średnie.
 +
 +Zapach moreli i w zasadzie nic więcej nie da się wywąchać.
 +
 +Smak mocno kwaskowy z nieco mgławą morelą. Słód z niewielką dawką pieczywa z trudem przebija się przez kwasek. Goryczki brak. Piwo smakuje niczym sok owocowy z kwaśnych jabłek z dodatkiem moreli. Niby wypić można, ale to jednorazowa przygoda.
 +
 +6 punktów.
 +
 +Opinia: Sten\\
 +16/10/2016
encyklopedia/piwa/antybrowar_proca.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)