Różnice

Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.

Odnośnik do tego porównania

encyklopedia:piwa:alebrowar_hop_sasa [2018/05/04 10:23]
encyklopedia:piwa:alebrowar_hop_sasa [2019/11/14 12:52] (aktualna)
Linia 1: Linia 1:
 +====== AleBrowar - Hop Sasa ======
  
 +Wyprodukowane przez AleBrowar Sp. z o.o. w Browarze Gościszewo.
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​alebrowar_hop_sasa.jpg?​nolink|}}
 +
 +Polish IPA (PIPA).
 +
 +Skład: woda; słody: pilzneński,​ pszeniczny, wiedeński, Carapils, zakwaszający;​ chmiel IUnga; drożdże Safale US-05.
 +
 +Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 14°, IBU-60.
 +
 +Barwa starego złota, subtelnie mętnawa. Jak na mój gust nieco za jasna, jak na styl.
 +
 +Piana biała, bardzo obfita i równie gęsta. Utworzyła górzysty bez mała krajobraz, który to utrzymał się nawet po zakończeniu konsumpcji. Na szkle zaznaczyła każdy wypity łyk.
 +
 +Nasycenie umiarkowane.
 +
 +Zapach owocowo - kwiatowy z odrobiną słodu i ziołowymi nutami w tle.
 +
 +Smak podobny do aromatu. Początek to owoce i kwiaty przeplecione niespecjalnie mocnym słodem. Po chwili daje o sobie znać przepyszna i długotrwała goryczka, która z dobre pół godziny pieści kubki smakowe. Jak na IPE uwarzoną na jednej polskiej odmianie chmielu - rewelacja.
 +
 +Mocne 9 punktów. ​
 +
 +Opinia: Sten\\
 +25/10/2014
 +
 +----
 +\\
 +No, to żeby nie było, że Naj jakoweś gingery tylko spożywa...\\
 +Już było, ale dawno...
 +Uwarzone w Browarze Gościszewo sc, Gościszewo 11, 82-400 Sztum. Kod kreskowy: 5903364108366((BROWAR GOŚCISZEWO SC Stanisław Czarnecki, Chrystian Czarnecki, ​
 +82-400 Gościszewo 11.)).
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​alebrowar_hop_sasa_2.jpg?​nolink|}}
 +{{ :​encyklopedia:​piwa:​a:​alebrowar_hop_sasa_3.jpg?​nolink|}}
 +
 +Typ: Polish IPA.\\ Niepasteryzowane,​ niefiltrowane.
 +
 +Najlepiej spożyć przed: 30-11-2017.
 +
 +Opis Stena bez zmian, chociaż sprzed 3 lat.
 +
 +W smaku kwiatów nie dostrzegłem.
 +
 +Uwzględniając niepasteryzowane - także 9 punktów.
 +
 +Opinia: Naj\\
 +16/09/2017
encyklopedia/piwa/alebrowar_hop_sasa.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)