Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.
encyklopedia:piwa:alebrowar_brown_foot [2018/05/04 10:23] |
encyklopedia:piwa:alebrowar_brown_foot [2019/11/14 12:52] (aktualna) |
||
---|---|---|---|
Linia 1: | Linia 1: | ||
+ | ====== AleBrowar - Brown Foot ====== | ||
+ | Wyprodukowano dla AleBrowar Sp. z o.o. w Browarze Gościszewo. | ||
+ | {{ :encyklopedia:piwa:a:alebrowar_brown_foot.jpg?nolink|}} | ||
+ | |||
+ | Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane. | ||
+ | |||
+ | Skład: woda; słody: pale ale, pszeniczny, Chateau Chocolat, Crystal, zakwaszający; chmiele: Simcoe, Cascade, Chinook, Zeus; cukier; drożdże Safale US-05. | ||
+ | |||
+ | Zawartość alkoholu: 6,2% obj., ekstraktu: 16°, IBU-80. | ||
+ | |||
+ | Barwa brunatna z rubinowymi przebłyskami pod światło. | ||
+ | |||
+ | Piana beżowa, średnio - obfita, gęstawa. Opadła powolnie do nierównej kołderki. W miarę obficie oblepiła szkło. | ||
+ | |||
+ | Nasycenie dość spore. | ||
+ | |||
+ | Zapach nad wyraz przyjemny. Owoce tropikalne, cytrusy, lekka żywica i odrobina czekolady. | ||
+ | |||
+ | Smak na początku owocowy z kwiatową nutą. Przechodzi w sporą goryczkę o ziołowo - żywicznym posmaczku. Przez chwilę nieco cytrusowego kwasku. Po złapaniu temperatury pojawia się czekolada i orzechy włoskie. Finisz owocowo - goryczkowy, długo pozostający na podniebieniu. Rewelacyjne piwo, które spożyłem z nieopisaną przyjemnością. | ||
+ | |||
+ | W pełni zasłużyło na 10 punktów. | ||
+ | |||
+ | Opinia: Sten\\ | ||
+ | 18/02/2015 |