Producent Van Pur, Warszawa, Browar Brok w Koszalinie.
Piwo jasne, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, kukurydza, chmiele: Lubelski, Marynka, Sybilla.
Zawartość alkoholu: 7,0% obj., ekstraktu: 14,0% wag.
Barwa bursztynowa, klarowna.
Piana jasnokremowa, średnia. Redukuje się ze słyszalnym sykiem. Szybko opadła do porwanej warstewki. Nierównomiernie oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach niewielki. Słód, karmel i gotowana kukurydza.
W smaku lekka słodycz, delikatny słód i nieco kwasku. Goryczka pojawia się w chwilę po przełknięciu. Pod koniec daje o sobie znać lekko przypalony karmel i minimalny posmaczek kukurydzy. O dziwo alkohol jest niewyczuwalny. Całkiem przyzwoite piwo.
Zasłużyło na 7 punktów.
Opinia: Sten
21/04/2016