Minibrowar Stara Zajezdnia, Kraków.
Piwo dolnej fermentacji niefiltrowane i niepasteryzowane.
W składzie dwie odmiany jabłek.
Zawartość alkoholu: ok. 4% obj.
Barwa żółtawa, mocno mętna. Kojarzy się z sokiem jabłkowym wyciśniętym w sokowirówce i podobną ma konsystencję.
Piana biała, cieniutka. Zredukowała się do porwanej warstewki. Koronkowo oblepiła szkło.
Nasycenia bez mała brak.
Zapach jabłkowego soku. Innych doznań nie odnotowałem.
Smak owocowy, klasyczny dla jabłka i to wszystko. Tak na mój gust i podniebienie, to gdybym nie wiedział, że to piwo, pomyślałbym, że piję sok jabłkowy leciutko sfermentowany. Produkt ów można potraktować li tylko, jako ciekawostkę. Choć współbiesiadnikom zasmakowało …
Nie więcej, jak 4 punkty.
Opinia: Sten
20/06/2016