Browar Restauracja Złoty Pies, Wrocław.
Skład: słody: pilzneński, Pale ale, karmelowy jasny, monachijski; chmiele: Sybilla, Vic Secret, Waimea.
Zawartość alkoholu: 6% obj., ekstraktu: 15% wag., IBU-60.
Barwa pomarańczowo - miedziana, mętna.
Piana biała i cienka (tak nalane) o drobniutkich pęcherzykach. Trwała. Obfitą koronką oblepiła szkło.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach owocowo - słodowy z delikatną nutką kwiatową i cytrusową.
Smak w zasadzie wytrawny. Dominuje goryczka z wyczuwalnymi ziółkami, trochę słodu i cytrusowy kwasek. Na finiszu powrót goryczki. Całkiem fajne piwo, które wypiłem z niekłamaną przyjemnością.
Z czystym sumieniem dam mu 8 punktów.
Opinia: Sten
10/06/2017