Wyprodukowano w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, Uherce Mineralne.
Piwo w stylu Belgian Wild & Sour IPA, niepasteryzowane, niefiltrowane, naturalnie nasycone CO2.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże Weast Brattanomyces bruxelleusis.
Zawartość alkoholu: 6% obj., ekstraktu: 15,3% wag. Warka do: 31.08.2018.
Barwa bursztynowo - brązowa, mętna.
Piana jasnobeżowa, dość obfita o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła do cienkiej kołderki. Firankowo osiadła na ściance szklanki.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach owocowy z lekkim grejpfrutem i limonką. Delikatna końska derka i odrobina przypraw.
Smak kwaskowy, cytrusowy. Małe co nieco zsiadłego mleka i przyprawy wymieszane z nutką stajenną. Niewielki słód i trochę kwiatów. Goryczka średnia. Ciekawe, dobre i orzeźwiające piwo.
7 punktów.
Opinia: Sten
18/06/2018