Trehsosenskoje - Mjagkoje (Трехсосенское Мягкое)

OOO „Zawod Trehsosenskoj”, Uljanowsk, Rosja.

Skład: woda, wyselekcjonowany słód jęczmienny, chmiel aromatyczny.

Zawartość alkoholu 4,5%, ekstraktu: 11%.

Barwa złocista.

Piana biała, obfita i stosunkowo gęsta Opada nad wyraz chętnie. Po kilku łykach pozostała po nie już tylko opaska. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach intensywnie słodowy, choć nie do końca przyjemny. Wyczuwalne też nuty chlebowe.

Smak również słodowy z wyraźnym pieczywem. Następnie całkiem sporo kwasku i jakby nuty kukurydziane. Goryczka subtelna wielce i krótkotrwała. Na podniebieniu pozostaje metaliczny posmaczek. Nad wyraz przeciętne piwo, które od biedy można i wypić, ale na pewno nie powtórzyć.

5 punktów.

Opinia: Sten
20/03/2014



Wypite dobre dwa tygodnie temu i dopiero dziś zauważyłem, że nie dodałem do encyklopedii…
Tym razem w nieco odmiennej szacie graficznej na rynek białoruski. Uwarzone w innym mieście (Dmitrowgrad).

Wszelkie parametry piwa bez zmian.

Dodatkowa informacja, że piwo filtrowane i pasteryzowane.

Tu szczęśliwie nie stwierdziłem metalu w posmaku. Pozostałe doznania spójne z poprzednim testem.

Tym razem podniosę ocenę o punkt, czyli dziś 6 punktów.

Opinia: Sten
24/10/2014

encyklopedia/piwa/trehsosenskoje_mjagkoje.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:02 (edycja zewnętrzna)