Timmermaus, Antony R. Martin, Belgia.
Skład: woda, słód jęczmienny, kukurydza, cukier, pszenica, jęczmień palony, chmiel, przyprawy, przeciwutleniacz E-3001).
Zawartość alkoholu: 5% obj.
Barwa rubinowa, klarowna.
Piana jasnobeżowa, obfita i bardzo gęsta. Zredukowała się ospale do centymetrowego kożuszka. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach owocowy z dominacją wiśni. Wyczuwa się też odrobinę słodu i drożdży. W tle delikatna palonka.
W smaku słodycz przełamana wiśniowym kwaskiem. Pojawia się też trochę palonki i karmelu. Goryczka niewielka i przełamana kwaskiem.
Po złapaniu temperatury piwo zaczyna być nieco mdławe, dlatego też lepiej pić je w miarę szybko. W sumie nie jest złe, powiem, że bez mała dobre, choć nazbyt spokojnie je spożywałem.
6,5 punktu.
Opinia: Sten
22/11/2016