Raduga - My Geisha

Uwarzone w P.P.H.U. Jamard, Kłodawa (Browar Zodiak) dla Browaru Raduga.

Japanese Cherry TeaPA. Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, sencha ginko japońska wiśnia, chmiel Nagnum, drożdże US-05.

Zawartość alkoholu: 5,7% obj., ekstraktu: 14% wag., IBU-40.

Barwa pomarańczowa, mocno zmętniona.

Piana bladokremowa, średnia. Opadła do trwałej, centymetrowej kołderki. Firankowo oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach mało intensywny. Nieco wiśni i zielonej herbaty.

Smak na początku nieco landrynkowy. Następnie sporo wiśni i zielonej herbaty. Trochę słodu i spora goryczka o ziołowo - ziemistym posmaczku. Przez chwilę próbuje przebić się też odrobina kwasku i nutka perfumowa. Piwo takie nieco inne, kojarzące się z owocowo - ziołową herbatą, ale przez to ciekawe. Wypiłem ze smakiem.

7,5 punktu.

Opinia: Sten
15/05/2016

encyklopedia/piwa/raduga_my_geisha.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:00 (edycja zewnętrzna)