Profesja - Żniwiarz

Browar Profesja, Wrocław.

Witbier. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, chmiele Sybilla i Cascade, drożdże Forbidden Fruit, płatki pszeniczne, płatki owsiane, skórka słodkiej pomarańczy, skórka gorzkiej pomarańczy, skórka cytryny, kolendra.

Zawartość alkoholu: 4,4% obj., ekstraktu: 11,5% wag. Warka do: 31.01.2018.

Barwa złocista, mętna.

Piana biała, cienka o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Na szkle pozostawiła kilka plamek.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach cytrusowy z wyczuwalną kolendrą. Odrobina banana i ziółek.

Smak kwaskowy z wyraźnymi cytrusami. Odrobina kolendry i banana oraz minimalny słód. Goryczka skórkowa, dość spora, ale niezalegająca. Piwo orzeźwiające, choć tylko dobre.

7 punktów.

Opinia: Sten
29/11/2017

encyklopedia/piwa/profesja_zniwiarz.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:00 (edycja zewnętrzna)