PAT PBK, Radomyśl, Ukraina.
Piwo jasne filtrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słód, mąka kukurydziana, cukier, chmiel. Na kontrze wyraźnie zaznaczono, że w procesie warzenia nie użyto spirytusu.
Zawartość alkoholu: 8,0% obj., ekstraktu: 16% wag.
Barwa złocista. Ciut za jasna, jak na mój gust.
Piana biała, obfita i gęsta. Opadła do cieniutkiej warstewki. Szkła bez mała nie oblepiła z wyjątkiem kilku pojedynczych placków.
Nasycenie nieco większe niż średnie.
Zapach słodowy z wyczuwalnym alkoholem i minimalnym metalem.
W smaku słód i odsłodowa słodycz z nadmiarem alkoholu. Lekki owocowy kwasek i na finiszu niepowalająca goryczka przesiąknięta metalem. Typowe piwo do sponiewierania się. Przyznam, że spodziewałem się czegoś lepszego.
4 punkty.
Opinia: Sten
26/10/2015