Wyprodukowano dla Pavlacz Browar w P.P.H.U. Jamard, Kłodawa (Browar Zodiak).
Skład: słody (pilzneński, Caramunich, Caraamber, wiedeński), chmiele (Amarillo, Columbus, Centennial, Cascade).
Zawartość alkoholu: 5,3% obj., ekstraktu: 12,7% wag., IBU-42.
Barwa starego złota, bez mała klarowna.
Piana kremowa, średnia i stosunkowo gęsta. Opadła do opaski. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach cytrusowy z sosnowym muśnięciem. Z każdym łykiem traci na intensywności.
Smak z lekka słodowy, przechodzi w cytrusy, gdzie prym wiedzie pomarańcza. Minimalny karmel oraz spora, trawiasta goryczka. Jak piwo złapie temperaturę, pojawia się przypalone pieczywo i niestety całkiem sporo warzyw. Szału nie ma, wypić i owszem można, ale bez powrotu.
6 punktów.
Opinia: Sten
09/01/2016