Produkowany przez Pabst Brewing Company California, United States.
Piwo jasne pasteryzowane.
Styl: American Adjunct Lager.
Skład: nieznany.
Zawartości: alkoholu - 4,74% obj., kalorie - 144 (chyba na jedną puszkę).
Barwa słomkowa.
Piana biała, wysoka, szybko porwała się i opadła do kołderki z nieco grubszym ringiem wokół szkła. Niedbale ubrudziła szklankę.
Nasycenie spore.
Zapach kwaskowy, do tego nieco słodu i trochę starej ściery.
Smak podobny. Kwasek, nieco słodu i stara ściera. Goryczka prawie nie istnieje, właściwie to czuć jakiś chemiczny niesmak, a nie goryczkę. Proponuję odwrócić głowę mijając półkę z tym piwem.
3 punkty za pianę.
Opinia: Capricorn
28/07/2017
Wersja butelkowa.
Producent: Van Pur S.A., Warszawa. Kod kreskowy: 59005350158671).
Warka do: 17.06.2020 r.
Piwo jasne, pasteryzowane. Alkohol 4,7 % obj.
Składniki: woda, słód jęczmienny, grys kukurydziany, chmiel.
Piwo klarowne.
Barwa ciemno słomkowa.
Piana średnio obfita, biała, o dość grubych bąblach, nietrwała. Opada w minutę do nikłej obwódki i zaraz do zera.
Nasycenie wysokie.
Zapach słaby i niezbyt przyjemny. Czuć nieco słodu, skisłą ścierkę i kukurydzę.
W smaku piwo wodniste i kwaskowate. Czuć słód, kukurydzę, kwasek i coś z chemii gospodarczej. Piwo paskudne! Omijajcie szerokim łukiem!
1 punkt to max.
Opinia: j24
12/04/2020
Kod, skład i parametry, jak w teście j24 Warka do: 03.04.2021.
Barwa jasnego złota, klarowna.
Piana jasnokremowa, średnia i gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do trwałego kożuszka. Drobniutką koronką osiadła na szkle.
Nasycenie z tych większych.
Zapach mało intensywny. Na pierwszym planie kukurydza, nieco słodu i śladowa kiszona kapusta.
Smak słodkawy, zarówno od kukurydzy, jak i słodu, choć tego bez mała, jak na lekarstwo. Jabłkowy kwasek na średnim poziomie i goryczka na granicy wyczuwalności ze sporą apteczną nutką. Piwo nad wyraz przeciętne i wodniste z nadmiarem kukurydzy.
Jakoś weszło, ale jednak nie więcej, jak 3 punkty.
Opinia: Sten
03/09/2020