Osijek - Hajduk 1911

Pivovara Osijek, Chorwacja.

Piwo jasne typu pils, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Zawartość alkoholu 4,5% obj.

Barwa jasnozłota.

Piana biała, obfita, gęsta oraz długotrwała. Kilkucentymetrowa warstwa pozostała długo po zakończeniu konsumpcji. Przyzwoicie oblepiła szkło.

Nasycenie cieniutkie.

Zapach znikomy. Zdaje się, że jest odrobina słodu, ale bez przekonania.

Smak wodnisty. Odrobina słodu z charakterystyczną dlań słodyczą. Sporo owocowego kwasku i minimalna i krótkotrwała goryczka. W sumie poza pianą to nic dobrego o tym piwie powiedzieć się nie da, aczkolwiek nie należy do tych najgorszych.

Niech będzie 4 punkty.

Opinia: Sten
02/09/2015

encyklopedia/piwa/osijek_hajduk_1911.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:59 (edycja zewnętrzna)