Wyprodukowano przez Browar Sady dla Browar Moczybroda. Kod kreskowy: 59033517617581).
Sabro & Citra Hazy Session IPA. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, płątki owsiane, chmiele Citra i Sabro, drożdże S-33.
Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstraktu: 12% wag. Warka do: 22.07.2022.
Barwa złocista, mętnawa.
Piana biała, dość obfita i stosunkowo gęsta o różnej wielkości pęcherzykach. Opadła do trwałego kożuszka. Na szkle pozostawiła kilka plamek różnej wielkości.
Nasycenie średnie z tendencjami spadkowymi.
Zapach owoców cytrusowych i tropikalnych. Odrobina ziółek i nutka kwiatowa. Słody z niewielkimi biszkoptami.
Smak kwaskowy, cytrusowy z grejpfrutem, limonką i pomarańczą. Słodowa pełnia z biszkoptami i niewielką słodyczą. Wyraźne ziółka i muśnięcie kwiatów. Goryczka intensywna, grejpfrutowa z odrobiną żywicy. Miło pieści kubki smakowe. Bardzo dobre, degustacyjne piwo.
7,5 punktu.
Opinia: Sten
20/01/2022