Maryensztadt - Brytyjskie Ale

Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt, Zwoleń przez GME Restauracje.

Piwo
niepasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 4,8% obj., ekstraktu: 13% wag. Warka do: 31.07.2019.

Barwa pomarańczowa, zamglona.

Piana biała, średnia o drobnych pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Niewielką koronką osiadła na szkle.

Nasycenie średnie.

Zapach słodowy z niewielkim pieczywem, kwiatami i niestety również z rozpuszczalnikiem.

Smak wyraźnie słodowy ze skórką od chleba i odsłodową słodyczą. Niewielki kwasek i podobnie jak w aromacie, nieco rozpuszczalnika. Goryczka nieco większa od średniej o ziemisto - trawiastym posmaczku, nieco zalegająca i przełamana kwaskiem. Przeciętne bardzo piwo.

5 punktów.

Opinia: Sten
18/02/2019



Zupełnie inne odczucia. Może to przez wirusa :?: :roll: Mnie się bardzo podobało.
Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt, Zwoleń przez GME Restauracje sp. z o.o. sp. k.

Niepasteryzowane, niefiltrowane. Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.

Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże.

Alk. 4,8% obj. Ekstr. 13 % wag. Najlepiej spożyć przed 24-01-2021.

Kolor Słomkowy. Mętne.

Piana silna, biała, drobna. Znika powoli do pokaźnej warstewki. Silne, firankowe ślady na szkle.

Nasycenie silne.

Zapach: Słodowy i chmielowy.

Smak: Średnio silna, wytrawna goryczka, zdecydowanie chmielowa z podstawa słodową. Trzyma długo. Zawiesiste. Alkohol działa zdecydowanie. Bardzo dobre, jasne piwo bez udziwnień.

8 pkt.

Opinia: Naj
28/04/2020

encyklopedia/piwa/maryensztadt_brytyjskie_ale.txt · ostatnio zmienione: 2020/04/29 16:00 (edycja zewnętrzna)