Maryensztadt - Bawarska Pszenica

Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt, Sportowa 3, 26-700 Zwoleń przez GME restauracje sp. z oo sp. k.

Weizen. Niepasteryzowane, niefiltrowane.

Najlepiej spożyć przed 31-01-2019

Skład: woda, słody pszeniczne i jęczmienne, chmiel, drożdże.

Alk.4,2% obj. Plato 13° Zalecana temperatura spożycia 8 - 10° C

Kolor herbaciany, mętne. Piana silna, biała, drobna. Bardzo trwała. Pozostaje do końca w widocznej warstewce. Pozostawia symboliczne ślady na szkle.

Nasycenie więcej niż średnie.

Zapach: słodowo-zbożowy z dodatkiem owoców.

Smak: niezbyt wielka goryczka, szybko mijająca, zastępowana przez słodycz pszeniczną, może odrobinę za aktywną. Trochę przypraw i owoców. Orzeźwiające, lekkie piwo na lato. Alkohol zaznacza się delikatnie po wypiciu. Piwo smaczne, w swoim stylu, ale bez fajerwerków.

7 punktów.

Opinia: Naj
26/06/2018




























Szata graficzna, skład i parametry bez zmian. Warka do: 30.06.2019.

Barwa złocista, zamglona.

Piana biała, obfita o różnej wielkości pęcherzykach. Po kilku łykach zniknęła. Szkła nie oblepiła.

Nasycenie dość spore. Szczypie w język.

Zapach bananowy, zdecydowanie mniej goździka. Trochę pszenicy w tle.

Smak na początku dość kwaskowy. Sporo banana, mniej goździków. Wyrazista pszenica i średnia goryczka, towarzysząca przez cały czas konsumpcji. Po złapaniu temperatury pojawia się małe co nieco słodyczy. Dobre pszeniczne piwo, niczym szczególnym się nie wyróżniające.

7 punktów.

Opinia: Sten
09/11/2018





Już było, ale teraz to prezent… czteropak… :roll:

Kod kreskowy: 59056695425791).

Spożyć do 21-04-2022.

Opis bez zmian. Tylko piana dużo mniejsza, ale to chyba wynik schłodzenia. I wrażenia ogólne znacznie lepsze. Lekkie piwo idealne na gorąc.

Tym razem 8 punktów.

Opinia: Naj
26/06/2021

1)
GME Restauracje Sp. z o.o. Sp. K., ul. Nowy Świat 33/13, 00-029 Warszawa.
encyklopedia/piwa/maryensztadt_bawarska_pszenica.txt · ostatnio zmienione: 2021/06/26 17:51 (edycja zewnętrzna)