Browary Regionalne Jakubiak, Browar Lwówek.
Piwo typu Ale, pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, melanoidynowy; słód pszeniczny; chmiel Sorachi Ace.
Zawartość alkoholu: 4,2% obj., ekstraktu: 12,5% wag. Warka do: 21.11.2017. Barwa bursztynowa o ciemnym odcieniu, zamglona.
Piana ciemnokremowa, średnia i bardzo gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do trwałego kożuszka. Spływającą firanką osiadła na ściance szklanki.
Nasycenie średnie.
Zapach słodowy z niewielkim pieczywem, trochę karmelu, ziółek i kokosa.
Smak na początku kwaskowy. Przechodzi w słód i subtelną skórkę od chleba oraz karmel. Trochę kokosowej słodyczy, a na finiszu spora dawka ziołowo - pestkowej goryczki nieco zalegającej i wymieszanej z kwaskiem. Po złapaniu temperatury wychodzi niewielka mdławość. Można wypić i zapomnieć.
6 punktów.
Opinia: Sten
28/09/2017