Kormoran - Jabłko w piwie

Browar Kormoran

„Lekkie orzeźwiające, tradycyjnie warzone i długo leżakowane piwo z dodatkiem naturalnego soku jabłkowego - starannie dobranej kompozycji czterech odmian jesiennych: Antonówka, Lobo, Idared i Cortland oraz jednej letniej: Vista Bella.”

Skład: woda, słód jęczmienny, naturalny sok jabłkowy, cukier, chmiel, aromat naturalny.

Zawartość alkoholu: 4,5%, ekstraktu: 14%.

Barwa ciemno złota.

Piana kremowa, początkowo dość obfita, opada do cienkiej warstwy utrzymującej się do końca. Część piany ładnie osadza się na ściance kufla.

Nasycenie sporawe.

Zapach owocowo chmielowy.

W smaku dominuje sok jabłkowy umiarkowanie kwaskowy z niewielką zawartością słodyczy, całkiem nieźle skomponowany z odrobiną słodu i chmielowej goryczki. Pije się całkiem przyjemnie.

7 punktów.

Opinia: Sten
12/06/2011

encyklopedia/piwa/kormoran_jablko_w_piwie.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:57 (edycja zewnętrzna)