Kingpin - Most Wanted

Wyprodukowano przez Browar Kingpin, Poznań w Browarze Niechanowo.

American Wheat Ale.

Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.

Skład: woda; słody: pilzneński, pszeniczny; chmiele: Simcoe, Citra, Cascade; drożdże Safale US-05.

Zawartość alkoholu: 4,9% obj., ekstraktu: 12% wag. Warka do: 09.??.2017.

Barwa pomarańczowa, mętna.

Piana biała, cieniutka. Porwała się do drobnych wysepek na powierzchni piwa. Firankowo oblepiła szkło.

Nasycenie z tych mniejszych.

Zapach owoców tropikalnych i cytrusowych z niewielką żywicą.

Smak wytrawny z dominacją intensywnej i długotrwałej goryczki ze sporymi akcentami grejpfrutowymi, a i pestek też jest sporo. Słody na granicy wyczuwalności. Nutek charakterystycznych dla piw pszenicznych nie wyczułem. W sumie piwo dla koneserów goryczki, której tu nie brakuje.

7 punktów.

Opinia: Sten
08/02/2017

encyklopedia/piwa/kingpin_most_wanted.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:57 (edycja zewnętrzna)