Wyprodukowane w Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrków. Kod kreskowy: 59026270113201).
Piwo pasteryzowane,
niefiltrowane.
Mętność i osad są naturalną cechą produktu. Autor Bartosz Packo.
Skład: woda; sód jęczmienny pale ale; słód pszeniczny; płatki pszenne; płatki owsiane; granulaty chmielowe: Nelson Sauvin, Galaxy, Citra; drożdże Yeast Bay Hazy Daze.
Alk. 7,2% obj.. Ekstr. 18,5 % wag. Najlepiej spożyć przed: 05-05-2021 warka 11:22 30.
Kolor: Słomkowy, lekko mgliste.
Piana obfita, drobna, biała. Trwała, zanika powoli do pokaźnej warstewki. Zostawia nieznaczne ślady na szkle.
Nasycenie średnie.
Zapach: Nieznaczny, chyba chmielowy.
Smak: Silna, wytrawna goryczka o charakterze ziołowym, trzymająca długo ale piekąca, jakby sztuczna, przez co wrażenie ogólne nie jest najlepsze. Jest trochę grapefruita i cytrusów ale goryczka całkowicie dominuje. Pomimo dużej zawartości ekstraktu, wydaje się nieco wodniste. Alkohol niewyczuwalny. Wygląd bez zastrzeżeń, ale smak mi nie przypadł do gustu.
6 punktów.
Opinia: Naj
05/07/2020
Praktycznie ten sam produkt tylko zmieniono kolejność słów na etykiecie i rok.
Browar Jan Olbracht Według receptury Bartosza Packo. Kod kreskowy: 59026270113202).
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Składniki: woda, słód jęczmienny: pale ale, pszeniczny, płatki owsiane, granulaty chmielowe: NelsonSauvin, Galaxy Citra, drożdże piwowarskie, Yest Bay Hazy Daze.
Zawartość alk. 7,2% obj., ekstrakt: 18,5% wag. Warka do 21.06.2022r.
Kolor złoty, zamglony.
Piana beżowa, gęsta. Redukuje się do kocyka. Na szkle zostawia sporo drobnych plamek.
Nasycenie średnie.
Zapach słodkich cytrusów i nutka drożdżowa. W tle alkohol.
W smaku lekki cytrusowy kwasek, ziołowa goryczka i trochę alkoholu. Po chwili ujawnia się żywica. Finisz lekko słodki i owocowy.
Takie sobie piwko, choć w upalny dzień można wypić z przyjemnością.
7 punktów.
Opinia: Capricorn
23/08/2021