Jagiełło - Jagiełło o smaku pomelo

Browar Jagiełło.

Skład: Piwo 99,76% (woda, słód jęczmienny, cukier, chmiel, E-3001)), aromat 0,24%.

Zawartość alkoholu: 5,3%.

Barwa brudno pomarańczowa, mocno mętna. Piana biała, średnia, szybko redukuje się do cienkiej opaski. Część osiada na ściance kufla. Nasycenie średnie. Zapach mocno pomarańczowy.

W smaku dominuje cukier, następnie lekka goryczka ale bardziej owocowa niż chmielowa. W tle nieco kwasku i zakończenie ponownie cukrowe.

Piwo to traktowałbym raczej jako napój orzeźwiający.

5/6 punktów

Opinia: Sten
17/12/2011

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/jagiello_jagiello_o_smaku_pomelo.txt · ostatnio zmienione: 2021/01/16 09:01 (edycja zewnętrzna)