Jabłonowo - Pilsener Beczkowy Smak

Browar Jabłonowo.

Skład: E3001) i nic ponadto.

Zawartość alkoholu: 4,2%

Barwa całkiem obiecująca - ciemno złocista. Piana biała, zanikająca nad wyraz szybko. Po 2-3 minutach pozostaje tylko jej wspomnienie. Nasycenie. średnie.

Zapach zbyt słodowy - przeszkadzający.

Smak podobny, płyn zbyt wodnisty, słabo goryczkowe, choć owa goryczka utrzymuje się na podniebieniu dość długo.

Wspólnie z Góralem przyznaliśmy 5 punktów (tzn. on się zgodził z tą punktacją)

Opinia: Sten i Góral Bagienny
25/01/2011








Co do składu to podano jeszcze, że zawiera słód jęczmienny.

Piwo jasne, wysokoodfermentowane, pasteryzowane.

Piwo klarowne. Barwa jasnego bursztynu. Piana - jak opis powyżej. Zostały po niej resztki. Nasycenie średnie - choć z niedopiłu po około 30 minutach jeszcze ulatniały się bąbelki. Zapach słodowy, mocny. Piwo wielce wodniste. Czuć posmak słodu. Goryczka słaba - choć utrzymująca się nawet długo na podniebieniu.

Słabe 5 punktów.

Opinia: j24
22/06/2011

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/jablonowo_pilsener_beczkowy_smak.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:56 (edycja zewnętrzna)