Hotel Silvia - Majer Marcowe

Wyprodukowano przez: Hotel Silvia, Maria i Ernest Majnusz, Gliwice.

Piwo Octoberfestu, niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 5,3%, ekstraktu: 13,5° Blg.

Barwa miedziana, mętna.

Piana kremowa, dość obfita o różnej strukturze bąbli. Zredukowała się najpierw do kożuszka, w chwilę później do opaski, pod koniec zniknęła. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie spore i szczypiące w język.

Zapach umiarkowanie słodowy z wyczuwalnym karmelem, herbatnikami i masełkiem, które im piwo cieplejsze, staje się bardziej intensywne.

Smak nawet ciekawy. Początek słodowy z odrobiną pieczywa, przechodzi w delikatne nuty owoców i wina. Goryczka zmieszana z kwaskiem, ale wyraźna i długotrwała, choć kubki smakowe odbierają finalnie kwasek. Piwo zwyczajnie dobre, choć bez szału i uniesień.

7 punktów będzie w sam raz.

Opinia: Sten
23/09/2014

encyklopedia/piwa/hotel_silvia_majer_marcowe.txt · ostatnio zmienione: 2020/12/01 17:24 (edycja zewnętrzna)