Hopkultura - Wieczorny Chillout

Hopkultura, Michał Bochniak, Zręczyce w Browar Restauracja Regionalna Marysia, Szczyrzyc. Kod kreskowy: 59037075410101).

Hazy APA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda; słody: pilzneński, pszeniczny; płatki owsiane; chmiel Enigma, Citra, Amarillo, Mosaic, Tomahawk; drożdże US-05.

Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag. goryczka 2/5 Warka do: 30.09.2022.

Barwa pomarańczowa, mętna.

Piana jasnokremowa, średnia o drobnych pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Obfitą koronką osiadła na ściance szklanki.

Nasycenie większe od średniego.

Zapach owoców cytrusowych i w mniejszym stopniu, tropikalnych. Odrobina nafty i żywicy. Trochę ziółek i słody z muśnięciem owsianych płatków.

Smak kwaskowy z grejpfrutem i limonką. Słodowa kontra ze znikomą słodyczą i odrobiną białego pieczywa. Wyraźna nafta i jakby co nieco rozpuszczalnika. Goryczka z ziółkami i żywicą, taka na średnim poziomie. W sumie piwo pijalne, acz przeciętne.

Słabe 6 punktów.

Opinia: Sten
09/01/2022

1)
HOPKULTURA Michał Bochniak, 32-420 Zręczyce 255.
encyklopedia/piwa/hopkultura_wieczorny_chillout.txt · ostatnio zmienione: 2022/01/09 20:33 (edycja zewnętrzna)