Hatz-Moninger Brauhaus GmbH, Karlsruhe, Niemcy.
Skład: woda browarniana, słód jęczmienny, chmiel, ekstrakt chmielowy.
Zawartość alkoholu: 5,2% obj. Warka do: 08.09.2018.
Barwa słomkowa, klarowna.
Piana biała, średnio - obfita i gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do kilkumilimetrowego kożuszka. Pojedynczymi plamkami oblepiła szklankę.
Nasycenie średnie.
Zapach chmielowy, nieco owocowy i trochę słodowy.
Smak słodowy ze sporą odsłodową słodyczą. Delikatny jabłkowy kwasek i ostra, chemiczna, zalegająca goryczka. Wyczuwa się też niewielkie pieczywo. Nad wyraz kiepskie piwo, które po złapaniu temperatury robi się dziwnie mdłe i bez mała niepijalne. Nie polecam.
2 punkty.
Opinia: Sten
22/12/2017