Pilsweizer S.A., Grybów
Niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda z własnych studni głębinowych, słód jęczmienny, chmiel, naturalny syrop z cukru trzcinowego (2%).
Zawartość alkoholu: 4,5%.
Barwa złocista z tych ciemniejszych, lekko mętnawa.
Piana biała, średnia. Zniknęła po paru łykach. Małe co nieco pozostało na szkle.
Nasycenie średnie.
Zapach umiarkowanie słodowy z jakimś sztucznym, trudnym do zidentyfikowania aromatem.
Smak w sumie bez mała nijaki. Dominuje trawiasto - ziemisty posmaczek z dużą dawką wodnistości. Lekki słodki posmak i owszem występuje, ale czy powoduje to cukier trzcinowy, to pojęcia nie mam. Goryczka minimalna, ale w sumie wyczuwalna. Kolejny wynalazek z Grybowa do góra jednorazowego wypicia i zapomnienia.
2 punkty to maks.
Opinia: Sten
26/10/2013