Fabbrica di Pedavena - Dolomiti 8° Doppio Malto

Fabbrica di Pedavena, Włochy.

Skład: woda, słody jęczmienne karmelowy i palony, kukurydza, chmiel.

Zawartość alkoholu: 8,0% obj. Warka do: 08.2019.

Barwa ciemnego złota, wpadająca w bursztynową, idealnie klarowna.

Piana biała, średnia o drobnych pęcherzykach. Opadła do opaski. Spływającą firanką osiadła na szkle.

Nasycenie średnie.

Zapach słodowo - kukurydziany z wyraźnym alkoholem. W tle odrobina owoców i karmelu.

Smak słodkawy. Zarówno od słodu, kukurydzy, jaki alkoholu, a tego ostatniego jest zdecydowanie za dużo i nieprzyjemnie gryzie w przełyku. Sporo słodu i skórki od chleba i samej kukurydzy oraz karmelu. Goryczka średnie, nieco palona, tłumiona alkoholem, który dominuje w tym piwie. Spożywanie jest generalnie męczące, trudno pokonać małą flaszkę.

4 punkty.

Opinia: Sten
05/07/2018

encyklopedia/piwa/fabbrica_di_pedavena_dolomiti_8_doppio_malto.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:55 (edycja zewnętrzna)