Warzone dla Dionizos Radom. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.
Zawartość alkoholu: 6,5%.
Radomska receptura.
Barwa ładnie złocista.
Piana lekko kremowa, średnia. Opada stosunkowo wolno do porwanej warstewki. Ładnie oblepia szkło.
Nasycenie nawet spore.
Zapach intensywnie słodowy z mało przyjemną piwniczną wonią w tle.
W smaku na pierwszym miejscu bardzo dużo słodu, równie dużo kwasku, nawet za dużo jak na mój gust. Nieco nutek nutek chlebowych przebija się przez kwasek. Goryczka całkiem spora i nawet długotrwała, ale niestety przegrywa z kwaskiem, który to panoszy się na podniebieniu.
Gdyby nie ten kwaśny atak i niespecjalnie miła piwniczna woń, byłoby to całkiem fajne piwo.
Tak, to dam tylko 6,5 punktu.
Opinia: Sten
31/10/2012