Wyprodukowano na zlecenie Browar Deer Bear przez Browary Regionalne Wąsosz.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody: jęczmienny, pszeniczny Carapils; drożdże; chmiele: Amarillo, Nugget, Simcoe, Citra.
Zawartość alkoholu: 5,8% obj., ekstraktu: 15% wag. Warka do: 15.12.2017.
Barwa złocista, zamglona.
Piana biała, obfita i bardzo gęsta o drobnych oczkach. Opadła do trwałej, dwucentymetrowej czapy. Porwaną firanką oblepiła szkło.
Nasycenie nieduże.
Zapach owocowy. Mieszanka tropików i cytrusów. Odrobina żywicy i subtelny słód.
Smak przez pierwszą krótką chwilę słodkawy. Przechodzi w cytrusowy kwasek. Przez moment daje o sobie znać kwiatowy posmaczek. Łagodny, acz wyczuwalny słód, a na finiszu średnia, grejpfrutowo - ziołowa goryczka.
Nad wyraz dobre to piwo. Połączenie nut owocowych z kwiatowymi i z fajną goryczką oraz słodową pełnią.
8,5 punktu.
Opinia: Sten
24/04/2017