Ciechan - Maciejowe

Browar Ciechan

Skład: woda, słód pilzneński, monachijski, karmelowy, barwiący, chmiel, syrop glukozowo - fruktozowy.

Zawartość alkoholu: 3,2%, ekstraktu: 11%.

Barwa rubinowa, klarowna.

Piana beżowa, cienka i zanikająca. Małe jej cienkie placuszki utrzymują się do końca.

Nasycenie słabiutkie.

Zapach karmelowy z nutkami jakby kawowo - ziołowymi. Nawet intrygujący.

Smak. W pierwszej chwili czuć karmel i dość mocną (nawet jakby za mocną) słodycz. Po chwili przechodzi ona w przyjemną wielce delikatną goryczkę. Bardzo fajne lekkie ciemne piwo. polecam szczególnie miłośnikom mieszania piwa z sokiem. W przypadku tego piwa jest zabieg zbędny.

Mocne 9 punktów.

Opinia: Sten
25/12/2010

encyklopedia/piwa/ciechan_maciejowe.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)