Browar na Jurze - Jurajskie Jabłko z Miętą

Browar na Jurze, Zawiercie.

Jest niezłe. Pachnie piwem, w smaku fajnie czuć tą miętę i jest nawet smaczne :-) choć to takie babskie piwo 3% to można wypić.

Opinia: Agnieszka
26/07/2012



Browar na Jurze.

Skład: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel aromatyczny i goryczkowy, drożdże, kwasek cytrynowy, koncentrat jabłkowy, olejek mięty pieprzowej.

Zawartość alkoholu: 3%, ekstraktu: 11,5%.

Barwa jasno złocisto pomarańczowa, mocno mętna. Piana biała, średnia. Opada szybciutko do porwanej warstewki. W nikłym stopniu oblepia szkło. Nasycenie średnio mocne.

Zapach przypomina mi napój Tymbark i taki jakby z lekka jest ludwikowaty … W smaku dominuje owocowy kwasek, nadmiar sztucznej słodyczy, co sprawia, że jest mocno mdławe. Goryczka jakaś i występuje, ale coby w tym rozróżnić zarówno chmiel aromatyczny, jak i goryczkowy, to zadanie niewykonalne.

W moim przekonaniu z piwem to ma niewiele wspólnego.

2 punkty.

Opinia: Sten
12/09/2012

encyklopedia/piwa/browar_na_jurze_jurajskie_jablko_z_mieta.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)