Brodacz - Edward

Uwarzono na zlecenie Browar Brodacz, przez Browar Kościerzyna.

Chocolate Milk Stout. Piwo ciemne, niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda; słody: Pale Ale, monachijski II, Special W, czekoladowy; płatki jęczmienne; laktoza; chmiel Sybilla; ziarna kakaowca macerowane whiskey; drożdże S-04.

Zawartość alkoholu: 6% obj., ekstraktu: 16% wag. Warka do: 05.2018.

Barwa czarna, nieprzejrzysta.

Piana ciemnobeżowa, cienka o drobnych oczkach. Po kilku łykach zniknęła. Na szkle pozostawiła kilka plamek.

Nasycenie niewielkie.

Intensywny zapach kawy, mlecznej czekolady zmieszanej z whisky. W tle niewielka palonka.

Smak lekko słodkawy, mleczny z kakao i czekoladą. Niewielki kwasek i nutka whisky. Po chwili daje o sobie znać trochę kawy. Goryczki niewiele. Bardzo przeciętny ten stout, w szczególności w smaku.

5,5 punktu.

Opinia: Sten
09/03/2018

encyklopedia/piwa/brodacz_edward.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:53 (edycja zewnętrzna)