Wyprodukowane w Browarze Beer Bros, Żyrardów.
Skład: słody: monachijski, Melanoidynowy, Special W., chmiel Aurora, drożdże Danstar Nottingham.
Zawartość alkoholu: 5%, ekstraktu: 14,5 Blg.
Barwa brązowo - brunatna z lekka zamglona.
Piana jasnobeżowa, cieniutka. Zredukowała się do porwanej kołderki, następnie do pierścienia. Plackowato oblepiła szkło.
Nasycenie słabiutkie.
Zapach jakiś taki dziwny. Jakby włoski orzech wymieszany z czymś chemicznym. Z każdym łykiem staje się słabszy.
W smaku również dominuje włoski orzech. Przez chwilę lekki kwasek. Na finiszu intensywna, garbnikowa goryczka długo pozostająca na podniebieniu. Małżowinka stwierdziła, że smakuje jej, jak nalewka z orzechów. Osobiście, czemuś mi to piwo nie podeszło, choć złe nie jest. Dodam, że pite w ubiegłym tygodniu z kega na WFP wydawało mi się zdecydowanie lepsze, tym bardziej, że spożywałem je jako drugie.
6 punktów.
Opinia: Sten
24/10/2015