Wyprodukowano w Polsce dla Barbakan Beer, Kraków. Oklejka i kod prowadzą do Browaru Fuhrmann, Połczyn - Zdrój.
Piwo pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słody karmelowe, chmiel.
Zawartość alkoholu: 4,5% obj., ekstraktu: 12,5% wag. Warka do: 13.07.2017.
Barwa brunatna, zamglona.
Piana jasnobeżowa, średnia o grubych oczkach. Po dwóch łykach pozostał po niej porwany pierścień, który wnet zniknął. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie niewielkie.
Zapach przypalonego karmelu i suszonej śliwki.
Smak ulepkowaty. Sporo karmelu, nieco palonki i znowu słodycz. Symboliczny słód i równie znikoma goryczka. W tzw. międzyczasie trochę suszonej śliwki. Piwo w sumie wodniste, przypominające napoje w stylu Karmi.
Nie więcej jak 4 punkty.
Opinia: Sten
24/01/2017