Uwarzono i wyprodukowano w Browarze Bałtów przez DLF Invest Sp. z o.o. Bałtów. Kod kreskowy: 59050686930491).
Piwo miodowo - propolisowe, niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, miód, propolis, drożdże.
Zawartość alkoholu: 4,5% obj., ekstraktu: 12,5% wag. Warka do: 17.02.2023.
Barwa miedziano - bursztynowa, mętna.
Piana kremowa, dość obfita o średnich pęcherzykach. Bardzo szybko opadła do porwanej warstewki. Niewielką, rwącą się koronką osiadła na szkle.
Nasycenie niewielkie. Cały gaz uleciał przy otwieraniu butelki, wypychając na zewnątrz jej zawartość.
Zapach słodowy i nieco chmielowy. Miodu jak na lekarstwo. Zdecydowanie więcej karmelu.
Smak kwaskowy z wyczuwalną kiszoną kapustą. Sporo słodu ze słodyczą, choć ta jest też i od miodu, ale w minimalnej wręcz ilości. Tu karmelu też jest sporo. Goryczka na umiarkowanie średnim poziomie. Na finiszu powrót intensywnego kwasku. Odnoszę wrażenie, że to piwo jest zwyczajnie zepsute.
3 punkty.
Opinia: Sten
11/12/2022