Warzenie & butelkowanie: Baird Brewing Company Shuzenji, Japonia.
Piwo niefiltrowane, refermentowane w butelce.
Skład: słód, jęczmień, woda, chmiel, cukier, drożdże.
Alkohol: 6% obj.
Piana: jasny krem, słabo zbita. Redukuje się do ok. 1-cm kołderki. Później do lekko porwanej cienkiej warstwy. Prawie nie osadza się na szkle.
Zapach: słód, owoce (winogrono), małe co nieco chmielu. Przyjemny. Chmiel z czasem coraz lepiej wyczuwalny.
Nasycenie spore.
Kolor herbaciany (na dnie butelki -to co pozostało- widoczny osad).
Smak: lekko kwaskowe, wyraźna goryczka; zakończenie chlebowe. Goryczka zalegająca, długo pozostaje w ustach. Poza tym owoce, słód praktycznie niewyczuwalny.
Ot, takie zwyczajnie, może nie rewelacyjne, ale poprawne piwo z mocną goryczką bez udziwnień.
Moja subiektywna ocena to 7,5 punktu.
Opinia: moondriver
14/02/2016