Wyprodukowano dla Browaru Baba Jaga w Browarze Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrków Trybunalski.
Session IPA. Piwo rzemieślnicze górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: woda; słody: Pale Ale, dekstrynujący, pszeniczny, bursztynowy; chmiele: Zeus, Simcoe, Cascade, Citra; drożdże: US-05.
Zawartość alkoholu: 4,8% obj., ekstraktu: 12,5° Blg., IBU-47, EBC-12.
Barwa złocisto - pomarańczowa, zamglona.
Piana jasnokremowa, średnia. Opadła do trwałej, cienkiej kołderki. Minimalnie oblepiła szkło.
Nasycenie średnie z tendencjami spadkowymi.
Zapach słodowy z minimalnym pieczywem, sporymi cytrusami, ziółkami i żywicą. Smak cytrusowy z lekkim kwaskiem i muśnięciem sosnowego lasu. Niezła baza słodowa oraz spora dawka goryczki z nutami trawiasto - ziemnymi. Na wskroś poprawne piwo.
7 punktów.
Opinia: Sten
27/12/2015