Antybrowar, Łódź.
Apricot Sour Ale. Piwo pasteryzowane.
Skład: woda; słód jęczmienny: Pale Ale, monachijski; słód pszeniczny jasny; słód karmelowy; morele; chmiel; drożdże.
Zawartość alkoholu: 5,0% obj., ekstraktu: 12,5% wag.
Barwa bursztynowa, mocno mętna.
Piana jasnokremowa, średnia. Opadła do porwanej opaski. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach moreli i w zasadzie nic więcej nie da się wywąchać.
Smak mocno kwaskowy z nieco mgławą morelą. Słód z niewielką dawką pieczywa z trudem przebija się przez kwasek. Goryczki brak. Piwo smakuje niczym sok owocowy z kwaśnych jabłek z dodatkiem moreli. Niby wypić można, ale to jednorazowa przygoda.
6 punktów.
Opinia: Sten
16/10/2016