Antybrowar - PROca

Antybrowar, Łódź.

Apricot Sour Ale. Piwo pasteryzowane.

Skład: woda; słód jęczmienny: Pale Ale, monachijski; słód pszeniczny jasny; słód karmelowy; morele; chmiel; drożdże.

Zawartość alkoholu: 5,0% obj., ekstraktu: 12,5% wag.

Barwa bursztynowa, mocno mętna.

Piana jasnokremowa, średnia. Opadła do porwanej opaski. Firankowo oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach moreli i w zasadzie nic więcej nie da się wywąchać.

Smak mocno kwaskowy z nieco mgławą morelą. Słód z niewielką dawką pieczywa z trudem przebija się przez kwasek. Goryczki brak. Piwo smakuje niczym sok owocowy z kwaśnych jabłek z dodatkiem moreli. Niby wypić można, ale to jednorazowa przygoda.

6 punktów.

Opinia: Sten
16/10/2016

encyklopedia/piwa/antybrowar_proca.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:52 (edycja zewnętrzna)